googlebe7c5e884b9235f0.html

Kreativitet är kärlek

"Kan man vara kreativ överallt?" Han som ställde frågan är journalist och hade just tillbringat ett par månader i Afganistan. Hans fråga var allvarligt menad. När han började prata om sin resa mörknade rösten och det behövdes inga ord för att beskriva vad han hade varit med om. Han berättade att han hade inte kunnat föreställa sig vilken förändring det var att befinna sig i krig. Att varje dag bara hade ett enda, kortsiktigt mål - att tillhöra dem som överlevde. Jag visste inte vad jag skulle svara. Men jag kom att tänka på en sak som Navar El Saadawi sa när jag lyssnade på henne i Stockholm för några år sedan. "Kreativitet är kärlek". Och kanske är det så, kreativitet är själva livets flöde, ett ständigt och föränderligt växande. Krig  befolkas av människor som fruktar för sina liv. Som dör, dödar eller dödas. Kreativitet kräver som allt annat växande skydd, näring och värme. 

Etiketter: kreativitet

Kommentera gärna: