googlebe7c5e884b9235f0.html

Studiedag med Anne Marie Körling, Sara Lundberg och Helena Öberg, Västerås 13 aug 2018:

Bildpromenad - en praktisk metod som stärker språket

Texter och bilder finns överallt – i undervisningen är de i centrum. Skönlitteratur och faktatexter, konstverk och dokumentära bilder bjuder in till oväntade upptäckter och fördjupade samtal. Släpp in bildromanen i klassrummet och låt bilderna väcka känslor och upplevelser hos både de yngre och lite äldre barnen. Kan ett hav ligga i en sjö? Hur vet man vem man egentligen är? Kan man låna en främmande hund?
Anne-Marie Körling utgår från sin metod ”bildpromenad” och lotsar genom texternas och bildernas mångfacetterade världar tillsammans med författarna till två uppmärksammade bildromaner; Sara Lundberg - Fågeln i mig flyger vart den vill och Helena Öberg - Din tur, Adrian.
Välkommen till en varierad eftermiddag full av bilder, inspiration och fördjupade tankar kring läsning, undervisning, text och bild. ”Bildpromenader” är en konkret och praktisk metod som fungerar i klassrummet och ger rik inspiration till att skapa egen undervisning.

Anne-Marie Körling är lärare, föreläsare och Sveriges läsambassadör 2015-2017. Hon fick Svenska Akademiens svensklärarpris 2006 och tilldelades nyligen 2018 års Ingvar Lundberg-pris för sitt outtröttliga arbeta att motivera barn och unga att läsa och för att hon gör läsning till en lustfylld, gemensam angelägenhet.
 
Sara Lundberg är illustratör och författare. Hennes senaste bok bildromanen Fågeln i mig flyger vart den vill tilldelades Augustpriset 2017, Snöbollen årets bilderbok 2018 och har nominerats till Nordiska rådets pris för barn-och ungdomsbok 2018.
 
Helena Öberg är författare och tillsammans med illustratören Kristin Lidström har hon skapat bildromanen Din tur, Adrian som nominerades till Augustpriset 2015, Bologna Ragazzi Award och Nils Holgersson plaketten. Helena bor och är verksam i Västerås och mottog 2018 stadens kulturpris.

Ett möte som inspirerar och skapar lust.

Om du vill att jag ska komma till biblioteket eller till din skola i samband med t ex Skapande skola eller Läsning pågår  bokar du via Författarförmedlingen. Eller genom att kontakta mig direkt. 

loading...